Da li ste se ponekad zapitali šta će reći drugi? Siguran sam da jeste, jer živimo u zemlji gde je bitno mišljenje familije, komšiluka, slučajnih prolaznika našeg života. Da tako je to kod nas, važno je šta je u modi, odnosno šta to rade oni "poznati": da li će Karleuša izaći na TV u bodiju, ili će možda Seka da obrije pola glave, pa onda i mi obični smrtnici možemo da sledimo njihov imidž, jer je to IN.

    E pa tako je to nažalost i u ovoj plesnoj umetnosti, nažalost jer posebno muška populacija strepi od reakcije svojih prijatelja, koji nisu uspeli da stignu dalje od fudbalske utakmice, sportske kladionice i kafanskih priča koje kolko žena u životu overio, i to naravno uz ladno pivo, po mogućnosti LAV, jer bez lav piva na stolu ste kao bez Kralja na golu...samo što 90% Kraljeva je na kraju davalo autogolove, a i mnogi ih još uvek davaju.

Recimo da sam nešto slično i ja prošao (strepnje i strahovi), bar kad je u pitanju taj plesni početak. Uvek je postojala dilema šta će reći drugari, da li će biti prozivki, provokacija, odbacivanja ili možda čak fizičkih obračuna, samo su neka od pitanja koja su se meni vrzmala po glavi. Znam još iz osnovne škole da je pojam plesač značio gej, baletan i još mnogo teži i pogrdniji nazivi. Bilo je važnije biti član nekog školskog klana, u večernjim satima sedeti u školskom dvorištu i grickati semenke i praviti planove za noćnu štetu (guranje kontejnera na autoput = bolidi), od bavljenja sportom i ispunjavanja slobodnog vremena nekim drugim aktivnostima za svoju dušu i opuštanje.

Na svu sreću, moj plesni početak se vezuje za period srednje škole i u doba kada svi mi postajemo zreliji i sigurniji u svoje odluke i razmišljanja, doba kada ne gledamo šta kaže "gomila" već intuicija. Kada su saznali svi su manje više bili oduševljeni, a neki su krenuli moji koracima. Ipak plesni blam i dalje postoji, posebno kod malih plesača koje roditelji na neki način forsiraju da se bave ovom vrstom sportom, dok na drugoj strani trpe zadirkivanja školskih drugara.

Zato je potrebno ono naše JA, duboko skriveno i ne izazvano, pozitivna drskost, a pre svega da iskreno volimo to što radimo...follow your heart, without any doubts...